Kies uw taal
Nederlands
currency_switcher
EUR
close
De beste keus in leer Meer dan 75 jaar ervaring
Meedenken met de klant Voor de beste service
Gratis verzending boven 49 euro

31+ Reviews

Over ons

Zaal Leatherwear is al ruim 75 jaar de speciaalzaak voor leren kleding. Het begon allemaal met de oprichting van onze modezaak in 1947. Zo kort na de Tweede Wereldoorlog wilden klanten vooral een praktisch product van hoge kwaliteit. Leer was in die tijd een geliefd materiaal, maar had als nadeel dat het erg stug was. Een leren jas kon je bij wijze van spreken zo rechtop zetten. Hierdoor was de vraag naar leren kleding op maat groot. Zaal Leatherwear beantwoordde aan een groeiende behoefte en ontwikkelde zich al snel tot de specialist in de verwerking van leer in kleding. En dat zijn we nu nog steeds. Je kunt bij ons onder andere terecht voor het:

  • Innemen van leren kleding
  • Herstellen van leren kleding
  • Het vervangen van een rits
  • Leren kleding op maat
  • Repareren van leren handtassen
  • Repareren van leren kussens

Over ons

Meegroeien met het ambacht: leer in de mode!

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig werden er nieuwe technieken ontwikkeld om het leer dunner en soepeler te maken. Daarnaast ontstonden er beter verfprocédés, waardoor een leren jas, broek of rok in de meest uiteenlopende kleuren gefabriceerd kon worden. Zaal Leatherwear werd steeds meer een atelier annex winkel. Dat zie je vandaag de dag terug in de uitgebreide collectie leren dames en herenkleding van onze winkel. Daarin hebben fashionmerken zoals A Fish Named Fred, Freaky Nation en Oakwood een vaste plaats gekregen.

Klanten inspireren en meedenken

Wanneer je nu bij Zaal Leatherwear binnenstapt stap je een gezellige winkel binnen met een gevarieerd aanbod leren kleding. Je vindt hier alles, van jassen, broeken, rokken en jurken tot kekke schoenen en sneakers. Wij willen dat je je als klant thuis voelt en hebben ons pand sfeervol ingericht. Als je wat dieper onze winkel inloopt, kom je in ons atelier. Er staat een medewerker voor je klaar die je graag laat zien hoe wij te werk gaan. Hier kunnen we je leren kleding innemen of een leren jas repareren.

Maar er is ook de mogelijkheid om je kleding op maat te laten maken. Wilt je je oude jas namaken, die prachtige rok uit een fashion magazine laten namaken of gewoon je eigen ontwerp realiseren? Het kan allemaal bij Zaal Leatherwear. Wij heten je van harte welkom!